Kennelen

Om oss ..

Kennel Lixima ble startet i 2008. Siden jeg var en liten jente har jeg drømt om å eie mine egene hunder og ha et lite oppdrett på en rase som jeg virkelig ELSKER. Den ene drømmen min gikk i oppfyllelse den 16.08.07. Da kom lille Xina til oss. Hun er starten på at resten av drømmene skal gå i oppfyllelse ;o)

Hundene lever sammen med oss som ekte familie medlemmer! Hundene er barna våre. Hundene skal være med på alt som skjer og ta del i hva som skjer i hverdagen. Alt fra utstilling til å ligge i soffaen å koose!

Målet med kennelen er å ha et oppdrett som går ut på å avle frem sunde og friske hunder, både fysisk og mentalt, og som kan fungere like godt i soffaen som i utstillingsringen. Det er også viktig at det fremmer rasen positivt. Det å avle på friske hunder er meget viktig for meg, så derfor kommer hundene våre til å være helsesjekket. De vil være testet for KCS, Øyelyses, prcd-PRA, Patella Lux, hofte røntget for CLP, DNA testet for PLL og lyttet nøye på hjertet. Og alle tester skal være normal/fri.

Alle kull som måtte komme, kommer til å være nøye planlagt og være av kombinasjoner som vi har tru på at vil gi avkom med de egenskapene som vi legger vekt på. Alle kombinasjoner som vil bli gjort, gjøres for å fremme rasen positivt.

Vi er ofte å treffe på ustillinger, da for det meste på østlandet. Dette har blitt en stor interesse for oss. Så det å få frem hunder i vårt avl som kan hevde seg der, er heller ikke noe neggativt! Det å treffe andre oppdrettere og kjente på ustilling er veldig morsomt! Har lært utrolig mye ved å høre på andres opplevelser og erfaringer med rasen!

Jeg syns også det er kjempe spennende å lære mest mulig! Så jeg har vært på to typer kurs i regi av NKK. Jeg var på kynologi kurs november 08, NKK’s oppdretter skole del1 april 09 og NKK’s oppdretter skole del2 2011.

Vi holder til i Akershus, nærmere bestemt Fetsund.

Er det noe mer du lurer på, så er det bare å ta kontakt for en hyggelig hundeprat!

  • Kontakt person:

    Linn-Therese Tallås

  • Telefon nummer:

    +47 414 04 996