Være fórvært for oss?

 

Kennel Lixima ønsker at alle hundene her hjemme skal få like mye kjærlighet og oppmerksomhet. Derfor ønsker vi ikke å ha for mange hunder her hjemme. Da vil det bli vurdert fòrvert avtale, enten helfòravtale eller halvfòravtale. Hunder som kan bli satt ut på fòrvert avtale kan være hunder av eget oppdrett eller andre linjer som kan bidra positivt til vårt oppdrett.

Ved helfòravtale betaler man ingen ting for hunden, men står for alle daglige utgifter på hunden. Oppdretter blir stående som eier på hunden helt til alle punktene i kontrakten er oppfylt. På helfòravtale beholder vi retten på 2 kull på tispen. Kommer det bare en valp, så er det vårt tap. Ang hanner vil antall parringer variere ettersom hvilken hanne det er. Om hunden ikke skal bli brukt i avl av oss blir den skrevet over til fòrvert, dog med avls sperre om hunden ikke oppfyller våre krav om bruk i avl. Derfor er det veldig viktig for oss å ha gjevnlig kontakt med tanke på om vi opplever den utviklingen vi ønsker og om vi ønsker å bruke hunden til det den var ment for.

Ved halvfòravtale betaler kjøper halve prisen for valpen. Oppdretter/eier vil stå som eier til alle punktene i kontrakten er oppfylt. Kjøper står ansvarlig for daglige utgifter på hunden. Oppdretter ha da rett på et kull på tispen.

På hanner kan dette også variere, men som regel 2-3 parringer.

Med daglige utgifter menes det at fòrvert skal betale mat, veterinær, vaksiner, ormekurer, utstyr, forsikring, kurs som fòrvert har ville gå på, konkurranse/utstilling som fòrvert vil delta på.

Eier vil stå for alle utgifter som har med drektighet, fødsel, parring, valping og helsetester som må være i orden før parring finner sted.

Når tispen er parret og fødselen ikke er langt unna vil vi gjerne ha tispen her hos oss! Da får vi gjort dette på vår måte og om noe skulle skje, så er det vi som har det fulle ansvaret for tispen og valpene. Og i forhold til det økonomiske er det lettere for oss å ha valpene her. Da får vi også mulighet til å følge valpene og bli godt kjent med dem slik at man kan finne best mulig hjem til valpene når dem er leverings klare. Vi får da også muligheten og etablere en kontakt og dialog med valpekjøpere siden dem kommer hit til oss for å hilse på valpene.

For at det da skal være lettest mulig for tispen å kunne ha sine valper her, er det kjempe viktig at fòrvert kommer på besøk med tispen slik at dette er kjente omgivelser. På denne måten blir ikke dette en stor på kjenning for tispen og tispen slipper og bli stresset eller føler seg utilpass når tiden er inne for valpekull.

Siden vi vil ha tispen her og vi vet at dette ikke alltid er like lett. Man blir jo selvfølgelig glad i hunden sin, så er fòrverten mer enn velkommen til å være med på fødselen. Og selvfølgelig kan fòrverten komme på besøk så mye dem vil til oss i denne tiden!

Vi har ingen krav til at fòrvert må stille hunden, men det må være greit for fòrvert at vi tar med hunden på utstilling. Så fòrvert må derfor holde hunden i utstillings kondosjon. Så vi vil helst at fòrverten skal bo i nærheten. Ikke mer enn max 2 timers kjøretur fra her vi bor.

Fòravtalen skal være forstått av fòrvært og være enig i den før noe skrives under på.

Ønsker du å være fòrvert for en hund fra oss eller har spørsmål om dette? ta gjerne kontakt for en hyggelig hundeprat ;o)